lauantai 5. huhtikuuta 2014

Gluteenitonta herkkuruokaa!

 

Tästä annoksesta löytyy lohta, herkkusienikastiketta,

bataattimuussia ja salaattia.

 

 

 

HERKKUSIENIKASTIKE

maidoton ja gluteeniton

Tämä kastike toimii lisukkeena muiden ruokien kanssa tai vaikkapa pastakastikkeena!
Tästä annoksesta tulee sopivasti yhdelle isommalle syömärille tai kahdelle pienemmälle ;)

  • 2dl kookosmaitoa tai kookoskermaa (kermasta tulee tahnamaisempaa)
  • 1-2 isoa herkkusientä paloina
  • 1/2 - 1 limen mehu
  • pilkottua ruohosipulia sopivasti
  • Herbamareatai suolaa

  1. Lisää kaikki ainekset pannulle ja anna kiehua kevyesti noin 10-15min tai kunnes kastike on tarpeeksi saostunut.

BATAATTIMUUSSI

maidoton ja gluteeniton


Tämä muussi toimii perunamuussin korvikkeena ja maistuu AH niin hyvälle!

  • 1 pilkottu bataatti
  • 1-2dl kookoskermaa
  • Herbamarea tai suolaa

  1. Keitä bataatinpaloja kattilassa kiehuvassa vedessä noin 20min.
  2. Kaada vesi pois ja lisää kookoskermaa noin 1dl ja survo survimella muussiksi.
  3. Lisää kookoskermaa tarvittaessa niin, että muussissa on hyvä koostumus.
  4. Lisää Herbamarea tai suolaa oman maun mukaan.

LOHI

maidoton ja gluteeniton

  • Valmiiksisuolattua lohta fileenä
  • Limenkuorta (pese ensin kuori tiskiaineella)
  1. Kypsennä lohi pannulla kypsäksi
  2. Raasta kypsän lohen päälle limenkuorta tuomaan makua ja näyttävyyttä

SALAATTI

gluteeniton


Pohjalle:

  • Rucolanversoja
  • Kirsikkatomaattia
  • Mozzarellaa

Päälle:

  • Pinjansiemeniä
  • Limemehua
  • Avocadoöljyä

2 kommenttia:

  1. Moikka! Itselläni todettu vilja allergia n. 8 vuotta sitten. Olen siitä huolimatta syönyt suht. normaalisti. Nyt oireet pahentuneet ja reagoin myös tattarille. Mitä tässä enää voi syödä? :D Miten selvisit alku hässäkässä ja onko jotain leipää jotai voi syödä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Helppoa se ei ole, kun lähes koko ruokavalio menee uusiiksi. Jotenkin siinä vaan täytyy muuttaa koko ajatusmaailma ruoasta. Täytyy sanoa, että alussa oli jopa helpompaa, koska kaikki oli uutta ja "jännää". Nykyään tulee paljon helpommin repsahduksia kun alussa.. Itse en syö valmisruokia tai puolivalmiita ruokia oikeestaan ollenkaan, teen kaiken itse. Jos haluan pastaa, käytän riisinuudelia sen tilalla. Jos haluan kermaista kastiketta, käytän kookoskermaa (koska itse olen myös maidoton). Leipää en enää syö ollenkaan, mutta kaupan pakastealtaasta pitäisi löytyä luontaisesti gluteenitonta ja tattaritonta leipää esim Moilas Oy Dark Bread. Isoin ongelma on se tottuminen. Kotona ei ole ongelmia, mutta jos lähtee reissuun, niin kannattaa aina tehdä omat eväät mukaan. Ravintolassa syön useimmiten salaattia, koska se on turvallisinta. Omassa elämässä tällä hetkellä pahin on se ettei sais syödä karkkia :D Mutta täytyy sanoa, että kaikkeen tottuu! Ei se niin kamalaa sitten ole :) Ja jotain hyötyäkin tästä on: tulee syötyä niiiiin paljon terveellisemmin kuin ennen!

      Poista