sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Maitoallergisen kielletyt aineet

Tässä lista aineista, jotka ovat maitoperäisiä:
-maitojauhe, maitoproteiini, maidon kuiva-aine, maitoalbumiini, maitorasva
-hera, herajauhe, heraproteiini
-kaseiini, kaseinaatit
-laktalbumiini, laktoosi, laktaatti, laktuloosi
-vuohen- ja lampaanmaito ( ei oireile kaikilla allergisilla)

-naudanliha (vain herkimmillä) maitoa tuottavien eläinten lihoissa samankaltaisia proteiineja kuin niiden tuottamassa maidossa 

Itse käytän toisinaan vuohen- ja lampaanmaitoa, koska niistä en saa kuin hyvin vähäisiä oireita. Jos maitoallergia on paha, niin en silloin suosittele käyttämään myöskään näitä maitoja.

2 kommenttia:

  1. Hei!

    Oletko sinä tai kukaan maito- ja vilja-allergikko löytänyt kalkki tai kalkki+d-valmistetta, jossa ei olisi jotain kiellettyä tärkkelystä tai glukoosia tms.

    Itse vielä etsin...

    Olisin niin kiitollinen vinkistä, kun minulla on jo lähestulkoon osteoporoosi, kun kaikista kalkki tai kalkki+d-valmisteista tulee vatsa kipeäksi.

    Luulin jo löytäneeni yhden, eli Piimax C Kalkki D -valmisteen, joka on maidoton ja gluteeniton, eikä lukenut mitään, että olisi muitakaan kiellettyä aineita. Siispä kysyin valmistajalta ja tuossa on heiltä vastaus alla:

    Tiedustelitte tuotteen sisältämistä allergeeneistä.
    Tarkistin jokaisen tuotteeseen käytetyn raaka-aineen valmistusprosessin. D3-vitamiinin valmistusprosessin yhteydessä on käytetty muunneltua tärkkelystä (E 1450 Natriumoktenyylisukkinaattitärkkelys. Saattaa siis olla, että kyseinen ainesosa sovi Teille mahdollisten tärkkelysjäämien vuoksi.

    Maissista saan myös oireita ja muunneltua maissitärkkelystä sitä vasta joka paikassa onkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasten öljypohjaiset d-tipat, esim. deetipat?Minisun villivadelma d-vitamiinitableteissa ei ole tärkkelyksiä myöskään. Yliopiston apteekin kalsiumkarbonaatti annosjauhepussit (sis pelkkää kalsiumkarbonaattia)

      Poista